Tuinderij

Ontdek de Tuinderij


Het hart van de Landerij VanTosse is de Tuinderij VanTosse, een voormalige heemtuin van bijna twee ha aan het Laantje van Cumberland. De voormalige werkschuur (Huis Cumberland) is in 2014 verbouwd en ingericht als werkplek voor de vrijwilligers, als kantoorruimte en als ontvangstruimte voor bezoekers.


In de groentetuin telen we allerlei groenten, klein fruit, verfplanten, kruiden en eetbare bloemen. Dit alles uiteraard zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen.


In onze proeftuin worden teelten van, voor de omgeving nieuwe, gewassen opgezet die bij goede resultaten op grotere schaal worden uitgezet in de Landerij VanTosse (bv. bonen, Stevia, kruiden, Siberische honingbes).


De natuurtuin is met een amfibieënpoel, kruidenheuvel, vlinder- en bijenveldjes, een boomgaard, een bijenhotel voor wilde bijen en een paddenstoelenbosje met eetbare paddenstoelen een bijzondere plek geworden, waar je op je gemak door kunt struinen en genieten van de rust en de natuur.

 

Klik hier voor informatie en een foto-impressie van de verschillende onderdelen op de tuin; Groententuin, Proeftuin, Natuurtuin, Boomgaard, Bijenhotel, Kruidentuin en Te koop.

Openingstijden

De proeftuin en natuurtuin zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00 te bezoeken. Op andere tijden staat de poort ook vaak open. Dan kunt u vrij binnenlopen.


Excusies

Excursies door de Landerij en Tuinderij VanTosse zijn op aanvraag mogelijk tot groepen van ca 20 personen.

De kosten hiervoor bedragen € 50,-.

Aanmelden kunt u via het contactformulier klik hier.


Werkdagen op de tuin

Elke dinsdag- en donderdagmorgen van 9:00 tot 12:00 uur zijn onze vrijwilligers op de Tuinderij bezig met het noodzakelijke onderhoud. Zaaien, planten, oogsten en onkruidvrij houden zijn steeds terugkerende bezigheden. Met tussendoor natuurlijk een kopje koffie of thee!


Te koop

Iedere dinsdag en donderdag kun je, tussen 9.00 en 12.00 uur, seizoensgroente of kruiden kopen in de Tuinderij. Ga samen met een van onze vrijwilligers rond en kies je eigen groente uit. Verser kan het niet!