Plantdag

Plantdag


Bomen worden bij voorkeur in de periode tussen oktober en april (winterperiode) geplant, mits het niet vriest. Planten in deze periode geeft de meeste zekerheid dat de bomen goed aanslaan.


De plantdag kan desgewenst beginnen met een informele bijeenkomst in de nabijgelegen Tuinderij VanTosse, gelegen op ca 500 meter afstand van het herinneringsbos, met mogelijkheid voor koffie/thee. Daarna wordt naar de plantlocatie gegaan (ca 10 min lopen).

Het is natuurlijk ook mogelijk om direct naar de plantlocatie te gaan.


Bij het planten zijn vrijwilligers van Landschapsbeheer Oss aanwezig die het planten begeleiden. Voor gereedschap wordt gezorgd.

Voor kinderen is klein handgereedschap beschikbaar (schepje, harkje).

Aangeraden wordt, in ieder geval bij nat weer, om een paar laarzen of ander geschikt schoeisel aan te trekken.


De locatie is bereikbaar te voet of per fiets. Parkeergelegenheid voor auto’s is er nabij de Koningsweg/Benedictuslaan. Dit betreft een tijdelijke parkeergelegenheid. Op het terrein van de Tuinderij VanTosse is ruimte voor ca 6 auto’s.Download het inschrijfformulier (momenteel niet mogelijk)


Herinneringsbos vol

Het VanTosse herinneringsbos is momenteel vol geplant. Dit betekent dat nieuwe aanvragen helaas niet behandeld kunnen worden. We zijn bezig om het ernaast gelegen perceel er bij te betrekken, maar daarvoor is toestemming van de gemeente Oss vereist. De procedure hiervoor is opgestart. Zodra er meer duidelijkheid is maken we dit bekend.