Plantdag

 

Plantdag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plantdagen

Zaterdag 15 april

Woensdag 19 april

Zaterdag 29 april

 

 

 

Plantdagen worden in het voorjaar (maart/april) en in het najaar (oktober/november) georganiseerd. De precieze data vindt u op de website. Ze worden op zaterdagmorgen of woensdagmiddag gehouden in verband met de benodigde assistentie bij het planten.

 

Een plantdag kan desgewenst beginnen met een informele bijeenkomst in de nabijgelegen Tuinderij VanTosse (op ca 500 meter afstand), met mogelijkheid voor koffie/thee en iets lekkers erbij. Bij deze kennismaking wordt het boomcertificaat overhandigd. Daarna wordt naar de plek gegaan waar de boom wordt geplant (ca 10 min lopen).

Het is ook mogelijk om direct naar de plantlocatie te gaan, in dit geval zal ter plaatse het boomcertificaat worden overhandigd.

 

Bij het planten zijn ervaren mensen aanwezig die het planten begeleiden. Voor alle benodigdheden van de aanplant wordt gezorgd.

Voor kinderen is klein handgereedschap beschikbaar (schepje, harkje).

Aangeraden wordt, in ieder geval bij nat weer, om een paar laarzen of ander geschikt schoeisel aan te trekken.

 

De locatie is bereikbaar te voet of per fiets. Parkeergelegenheid voor auto’s is er nabij de Koningsweg/Benedictuslaan. Dit betreft een tijdelijke parkeergelegenheid die vanaf de Nieuwe Hescheweg wordt aangegeven. Op het terrein van de Tuinderij VanTosse is ruimte voor ca 6 auto’s.

 

Download het inschrijfformulier.